Brabrand Boligforening åbner Aarhus Kollegiet

Til september kan de første af i alt 352 studerende flytte ind på byens nye kollegie, der har fået navnet Aarhus Kollegiet. Allerede fredag den 14. åbner dørene til en prøvebolig ved et event ved Stakladen.

Fredag klokken 15 åbner Brabrand Boligforening dørene til en prøvebolig opstillet ved Stakladen ved Studenterhus Aarhus. Det sker med gratis falafel og fadøl til de første 200. Eventet markerer, at studerende i Aarhus skal til at se mod den nye bydel i Gellerup på jagten efter en attraktiv bolig.

 

Hyldest til fællesskaber og samvær

Hver bolig er en del af et mindre bofællesskab, hvor 14 boliger deler fælleskøkken og opholdsrum. De i alt 26 klyngekøkkener har hver deres eget udtryk og indbyder til, at beboerne bliver medskabere af et godt socialt liv.  

Rundt omkring på kollegiet er der desuden små loungeområder, som også understøtter fællesskaber og at man mødes på tværs. Eksempelvis den fælles tagterrasse på hele 700 kvadratmeter - med udsigt og grill. Man kan spille bordtennis eller tage sig en kop kaffe i loungen, imens tøjet vaskes i det fælles vaskeri. Udover plads til at man kan mødes med sin studiegruppen, har kollegiet eget cykelværksted og ideen er, at man kan hjælpe hinanden med at reparere cykler og evt. tage en tur på det officielle MTB-spor i Brabrand Bakker.

Se en 1:1 prøvebolig fra det kommende Aarhus kollegie på Nordre Ringgade 3 (pladsen ved Stakladen/Studenterhus Aarhus) fredag den 14. klokken 15 -18. Gratis Falafel og fadøl til de første 200 gæster.

Læs mere om kollegiet og studieboligerne her 

Aarhus Stiftstidende bragte i november 2018 en omtale i forbindelse med rejsegilde.